Na 4-5 porcí
- 4 hrsti sušených hub nebo přiměřené množství čerstvých
- 2 větší červené cibule + olej
- sušenou papriku (sladkou/ uzenou/ gulášovou)
- 2 lžíce fazolové mouky
- drcenný kmín, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, čerstvá majoránka
- bonusy dle chuti: chilli nebo nakládané beraní rohy, zázvor, naklíčená čočka, smetana
Na zesklovatělou cibuli přidáme oprahnout předem namočené houby a nebo houby čerstvé, nesolíme, zasypeme dceným kmínem. Před podléváním zaprášíme houby sušenou paprikou a fazolovou moukou, následně podlijeme pivem vývarem z hub a provaříme společně s bobkovými listy a novým kořením.
Protože byl můj kluk hrozně smutnej z toho, že nevařím nic indického, použila jsem ostrou papriku a nakládané beraní rohy. Podáváme s chlebem/ noky/ knedlíky zasypané čerstvou majoránkou, naklíčenou čočkou a nastrouhaným zázvorem. V případě indické verze zakápněte na talíři kouskem smetany pro zjemnění.