Houbový guláš a jeho variace


aa

Na 4-5 porcí

  • 4 hrsti sušených hub nebo přiměřené množství čerstvých
  • 2 větší červené cibule + olej
  • sušenou papriku (sladkou/ uzenou/ gulášovou)
  • 2 lžíce fazolové mouky
  • drcenný kmín, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, čerstvá majoránka
  • bonusy dle chuti:  chilli nebo nakládané beraní rohy, zázvor, naklíčená čočka, smetana

Na zesklovatělou cibuli přidáme oprahnout předem namočené houby a nebo houby čerstvé, nesolíme, zasypeme dceným kmínem. Před podléváním zaprášíme houby sušenou paprikou a fazolovou moukou, následně podlijeme pivem vývarem z hub a provaříme společně s bobkovými listy a novým kořením.

Protože byl můj kluk hrozně smutnej z toho, že nevařím nic indického, použila jsem ostrou papriku a nakládané beraní rohy. Podáváme s chlebem/ noky/ knedlíky zasypané čerstvou majoránkou, naklíčenou čočkou a nastrouhaným zázvorem. V případě indické verze zakápněte na talíři kouskem smetany pro zjemnění.

aDSC_3722

 

adela

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>