Zelená pizza s grilovanou zeleninou a ořechovou drobenkou
I když bezlepková jsem u nás doma pouze já, museli se všichni smířit s bezlepkovou stravou. Ale v případě věčírků a oslav ráda dělám kompromisy. Pizza s lepkem i bez:
Těsto – klasika(na tři plechy):
- 20g droždí
- 3 hrnky mouky
- 1 hrnek vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olej
Udělám vláčné kynuté těsto
Těsto – bezlepková varianta(1 plech):
- 10 g droždí
- 1 hrnek mouky (namíchám kukuřičnou,pohankovou a konopnou ve stejném poměru)
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 1 lžička oleje
- voda podle potřeby
Udělám kompaktní těsto a nechám kynout ( s těstem se pracuje nejlépe za pomoci rukou namočených ve vodě, jedině tak je možné těsto umístit na plech)
Smetanový „sýr“ :
není nic lepšího a jednoduššího…
- 1 tvaroh
- 1 zakyska
- 1 šlehačka
- bylinky na pizzu (doporučuju od Antonina)
- sůl
vyšlehat..
Grilovaná zelenina:
- vše co nám chutná – použila jsem řepu, hodně cibule, mrkev, fenykl, brambory, papriku…
grilovala jsem na kamnech na pánvi s malým odpočinkem v troubě (cca 20 min)
Ořechová drobenka:
- 100g vlašských ořechů
- 3 lžíce parmazánu
- máslo na spojení
Vykynuté těsto dám na vymazané plechy olivovým olejem, navrch taky zakápnu
Potřu „sýrem“ a posypu zeleninou a drobenkou (ničím nešetřím..)
Peču na max výkon 15 min..