Vajíčková pomazánka trochu jinak


Aktuálnost tohoto receptu vzroste, hádám, tak asi za měsíc, po Velikonocích, až nebudete vědět co s těmi zatracenými vejci.. letos budete připraveni včas:-)

IMG_0295[1]

 

Samozřejmě záleží kolika vajíček se ve prospěch této pomazánky budete chtít vzdát a též na počtu hladových krků u stolu, takže množství si upravte dle svých potřeb a parametrů.

Ze 6 vajec uvařených natvrdo, jedné a kousku natě řapíkatého celeru, 3 jarních cibulek, lžíce kopru, a kelímku a půl řeckého jogurtu (1 kelímek 125g) vyrobíte větší mísu pomazánky. Dále bude třeba ještě šťáva z citrónu, pepř, sůl a olivový olej.

Uvařená a oloupaná vejce vidličkou rozmašírujeme a smícháme v míse s jogurtem, přidáme sůl a pepř. V jiné nádobě rozmixujeme na jemno nakrájené cibulky a celer, lžíci oliv.oleje, lžíci citr.šťávy a lžíci a půl nasekaného nebo sušeného kopru. Směs vmícháme do mísy k jogurtu a vajíčkům. Celé to ještě můžeme mixnout, abychom neměli příliš velké kusy vajec a aby se směsi spojily.

Na čerstvý chléb, třeba s červenou řepou nebo kousky celeru..

lenka

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>