Kapusta je naše kámoška. Stejně jako dýně sezónní záležitost a stejně jako z dýně, z ní lze vykouzlit spoustu skvostů (..a také se dá pěstovat ve vysokých nadmořských výškách..:) V zimních mrazivých dnech Vás bezesporu zahřeje kapustová polévka s kokosovým mlékem a zeleninou.
Jak na to..co na to..
Kapustu (menší hlávku), brambory, mrkev, pórek, může a nemusí být trocha zelí, kurkumu, pepř, sůl, mleté nové koření, ume ocet, piksličku kokosového mléka, olivový olej pro pro ty, kteří nebudou smažit zeleninku na másle.
Pórek a nadrobno nakrájenou uvařenou (ve vodě) kapustu osmahneme na másle. Do vody ( množství vody záleží na Vás, popř.se dá později odlít ), kde se vařily a trochu louhovaly listy kapusty, dáme uvařit brambory a mrkev (na menší kousky), přidáme sůl, pepř, nějaké polévkové byliny. Vrátíme se k pánvy, kde se nám smaží pórek a spol. a přidáme, kurkumu, nové koření, ume ocet (je slaný a kyselý zároveň, takže s dochucováním solí doporučuji vyčkat) a na závěr kokosové mléko dle libosti, řádně zamícháme či rozmixujeme. Tuto směs přidáme k uvařeným bramborům a mrkvi, promícháme. Posypeme lněným semínkem a můžeme podávat.