Palačinky mám moc ráda a jako bezlepková jsem se jich určitě nechtěla vzdát…bylo to peklo,něž jsem vykouzlila tenhle recept…všechny předchozí chutnaly jako podrážka, nebo jako tortilly. Tyhle jsou vláčné, ohebné, netrhají se a s těstem se výborně pracuje. Jedna z hlavních ingrediencí je mouka z luštěnin (Hraška vanilková), nelekejte se v chuti hrách nepoznáte. Je to souhra chutí, všechno se výborně doplňuje.
- 1 banán hodně vyzrálý
- 100 ml zakysané smetany
- 400 ml mléka
- 4 vejce
- 5 lžic pohankové mouky
- Hraška vanilková cca 15 lžic(ale řidte se citem, těsto musí být tekuté a na pánvi se dobře rozlévat)
Všechny ingredience spolu vyšleháme. Pečeme na lehce vymazané pánvi. Podáváme se zakysanou smetanou, přelité datlovým sirupem.