Pikantní krémové curry s brambory a špenátem 3


 

IMG_5025

Nuže proč se nepovzbudit uprostřed českého února trochou chuti Indie. V tomto obzvláště úmorném měsíci by se měl člověk hýčkat. Sem tam si koupit něco pěkného na sebe, tedy jarního nebo letního, protože Masopust je za dveřmi a pak to půjde se zimou z kopce, sem tam zajít na nějaký vtipný ples, .. a hlavně hodně často si dát něco dobrého na zub. K tomuto hýčkání budete potřebovat zejména exotické koření a jinak skoro nic.

Co:

  • 7 středních brambor
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • listový špenát – 4 velké hrsti toho čerstvého, nebo 250 g list. mraženého
  • tučný jogurt – velké balení ( např. ten řecký)
  • 1 červená paprika
  • 1 limetka
  • kousek čerstvého zázvoru
  • máslo
  • arašídový olej
  • koření: sůl, garam masala, kurkuma, chilli, římský kmín, koriandr, hořčičné semínko, citrónová kůra

 

Jak na to:

Brambory řádně omyjeme – slupku můžeme i nemusíme nechávat – rozkrájíme na čtvrtky a dáme na asi 10 min. vařit do vroucí osolené vody ( nesmí se nám příliš rozpadat, spíš tedy nedovařit, budeme je pak ještě chvilku smažit  ). Zatím si na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, na který dáme smažit na drobno nasekanou cibuli. Smažíme na mírném ohni se špetkou soli lehce dozlatova. Poté přidáme nakrájený česnek, a asi 1 lžičku od každého koření, hořčičného semínka můžeme dát více a citr.kůry jen špetku ( + z nasekané sušené chilli papričky tolik kolik vás uspokojí :) a asi ještě minutu smažíme. Poté přidáme kousek másla a brambory, které jsme slili a trochu osušili. Na mírném plameni necháme tak 15 min.opékat. Mezitím si do mističky přendáme jogurt, který dle chuti osolíme a nastrouháme do něj kus čerstvého zázvoru, rozmícháme. Špenát spaříme teplou vodou, pak ještě přelijeme studenou, vymačkáme vodu. Brambory průběžně kontrolujte aby se koření a cibule nepřipálili a až se vám budou zdát dostatečně dobré přimíchejte na pánev jogurt a zalijte trochou vody, aby byla směs krémové konzistence, promíchejte a přidejte špenát. Opět promíchejte a po 2 minutách odstavte. Můžete přimíchat krapet nadrobno nakrájené červ. papriky a pokapat šťávou z limetky.

 

 


Napsat komentář k Sahara Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

3 zamyšlení nad “Pikantní krémové curry s brambory a špenátem