Nelepší koláče co znám…Mají tisíce podob…Ale takhle nám chutnají nejvíc..
Chees je plný tvarohu, proto se skvěle snoubí s chutí datlí…
Brownie je plné hořké čokolády proto ho výborně doplní přeliv z bílé čokolády a smetany…
Jak udělat nejlepší Cheesecake a Brownies?
Neni to nic složitého…
Cheesecake
oříškový korpus (je lepší připravit ho víc, všichni chtějí ochutnávat :-)) :
- menší hrnek pohanky (předem namočená,zbavená vody)
- hrnek ořechů (mandlí, kokosu…)
- sladidlo dle chuti (třtinový cukr,datlový sirup…)
- máslo rozehřáté (tak aby se vše spojilo)
vše spojit a dát pect dozlatova
tvarohová plňka:
- 3 tvarohy (super je i 2 tvarohy a jedna velká zakysaná smetana, nebo 2 tvarohy,1 pomazánkové máslo a 1 zakyska)
- 4 vejce
- trochu vanilkového lusku
- cukr( opravdu jen cukr,ať už třtinový nebo klasická krupice,náplň by netuhla)
šlehám než se vše spojí….naleju na korpus a šup do mírně vyhřáté trouby na cca 50 min.
Nejlepší je odležený, politý datlovým sirupem..
á Brownies:
- 1/2 másla
- 200 g čokolády (cím víc procent kakaa tím lepší)
rozpustit v rendlíčku nebo mikrovlnce..
- 3 vejce odělit
- 100 g cukru
- 2 lžíce mléka
- 8 lžic pohankové mouky nebo 5 lž pohanková a 3 lž konopná(mandlová je taky super)
- 4 lžíce kakaa
- 1/4 kypřícího prášku
vyšlehat bílky a 50 g cukru do husté pěny (přidávám cukr až když mám sníh)
vyšlehat žloutky a 50 g cukru do pěny – přidám směs čoko-máslo, mouka, kypřící p.
nakonec opatrně vmíchat bílky a upéct.
Miluju kombinaci hořká a sladká chuť… krasojízda nekončí, dělám sladkou polevu
Poleva :
- 250ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 bílá čokoláda
- 1 šlehačka
Uvařím pudink- 250 ml mléka a jeden pudink s cukrem podle chuti – na konci vaření přidám bílou čokoládu
Po vychlazení přimíchám do tuha ušlehanou šlehačku..
Ahoj holky, zkouším vařit bez lepku, ale pečení jsem se vzdala, protože jsem něvěděla, jak přesně na to a jizerka mě fakt nebavila. Když jsem objevila vaše stránky a zjistila, že brownies a cheescake jsou bez lepku, zamilovala jsem se do vás. Držím palečky